Auta lapsia Bangladeshin pakolaisleireillä
Plan International Suomi Helsinki Katastrofiapua

Auta lapsia Bangladeshin pakolaisleireillä

Jo lähes miljoona ihmistä on paennut Myanmarin väkivaltaisuuksia Bangladeshiin. Heistä yli puolet on lapsia, jotka tarvitsevat apua selvitäkseen leirien karuista oloista. Lähes 700 000 rohingya-vähemmistöön kuuluvaa ihmistä on paennut Myanmarista rajan yli naapurimaahan Bangladeshiin viime elokuun jälkeen. Cox’s Bazarin pakolaisleireillä oli ennestään arviolta 300 000 rohingyaa. Pakolaisista yli puolet on lapsia. Äkillisesti paenneiden lasten elämä on mullistunut. Lapset ovat menettäneet kotinsa ja heidän koulunkäyntinsä on keskeytynyt. Monet lapset ovat menettäneet perheenjäseniään. Yksin tulleet lapset ovat vaarassa joutua ihmiskaupan, seksuaalisen hyväksikäytön ja lapsiavioliittojen kohteeksi. Perheensä kanssa tulleilla lapsilla on vähän tai ei mitään tekemistä, ja erityisesti teinitytöt pakotetaan pysyttelemään kuumissa teltoissa lähes vuorokauden ympäri ja huolehtimaan kotitöistä. Arviolta 400 000 kouluikäistä lasta ei pääse kouluun. Humanitaarisen avun tarve on valtava.

  • Olot täyteen ahdetuilla pakolaisleireillä ovat epäinhimilliset. Vainoa paenneet ihmiset asuvat alkeellisissa teltoissa tai itse kyhätyissä suojissa, jotka antavat heikosti suojaa tukahduttavalta kuumuudelta.
  • Pulaa on puhtaasta vedestä, ruoasta ja polttopuista.
  • Heikko sanitaatio ja hygienia sekä vessojen puute altistavat lapset erilaisille taudeille. Kesän monsuunikausi ja rankkasateiden aiheuttamat tulvat ja mutavyöryt pahentavat entisestään oloja.

Mitä teemme Bangladeshissa?

  • Tarjoamme pakolaislapsille ja heidän perheilleen puhdasta vettä, rakennamme turvallisia vessoja ja peseytymispaikkoja sekä jaamme perheille hygieniapakkauksia.
  • Olemme jakaneet teinitytöille ja nuorille naisille 10 000 päivittäistavarapakettia, joissa on kuukautishygieniaan liittyviä tarvikkeita ja vaatteita.
  • Koulutamme pakolaisia hygienian tärkeydestä.
  • Tuemme viranomaisia leireille yksin tulevien ja orvoksi jääneiden lasten rekisteröinnissä sekä pyrimme varmistamaan, että he saavat tarvitsemansa palvelut ja suojelun.
  • Kehitämme yhteistyössä viranomaisten kanssa leirien lastensuojelumekanismeja. Tavoitteemme on varmistaa, että teini-ikäisten tyttöjen erityistarpeet tulevat huomioiduksi ja estää seksuaalista hyväksikäyttöä ja sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa.
  • Koulutamme 550 opettajaa erilaisiin katastrofeihin valmistautumisessa ja niissä toimimisessa.

Miten lahjoituksesi auttaa?

10 € – vettä kuukaudeksi yhdelle pakolaisperheelle
20 € – hyttysverkot ja huovat yhdelle pakolaisperheelle
35 € – tarvikkeet yhden perheen väliaikaismajoitukseen: pressu, köyttä ja nukkumisalustat
90 € – hygieniatarvikkeet yhdelle perheelle sairauksien ja infektioiden ehkäisemiseksi

Näin voit auttaa:

- Lahjoita keräystilille FI90 1279 3000 5131 56 (viestiksi "Myanmar")
- Tee verkkolahjoitus
- Aloita oma keräys


Keräyslupa: POL-2015-4693

Kerätty yhteensä:
Tavoite: 20 000 €
Kausi:
26.9.2018 31.12.2018

Toiminta

Lahjoitukset:

Uusimmat lahjoitukset

{{don.Amount | number:0}} €
{{don.Name}}
{{don.Message}}
Auta lapsia Bangladeshin pakolaisleireillä
Plan International Suomi
{{don.MessageAnswer}}
Tällä keräyksellä ei ole vielä lahjoituksia.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close