Kerätty yhteensä: {{dynamicProperties.raisedAmount | number:0}}

Miten lahjoituksesi auttaa?

10 € – opettajan paketti: tekstikirja, ohjekirja, liituja
15 € – tytöille ja naisille hygieniapaketti: kestositeitä, alusvaatteita, saippua, rasvaa, nenäliina, liinoja, kynsisakset, ämpäri, kassi
20 € – lisäravintoa 10 lapselle yhdeksi päiväksi
30 € – siemeniä viljeltäviksi; viljaa 5 kg, lehmänpapuja 5kg, vihanneksia
100 € – vakavasti aliravitulle lapselle energiapitoinen ruoka-aineseos kahdeksi kuukaudeksi
100 € – perustarvikkeet luokkaan: pulpetteja, tuoleja, liitutaulu, liitua, oppilaiden harjoittelutaulu
200 € – lapsiystävällinen tila: esim. nukkeja ja leluja 5–12-vuotiaille lapsille, muovailuvahaa, hyppynaruja, palloja, lentopalloverkkoja jne.

Keräyslupa: RA/2020/313

Katastrofeissa lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. Heitä uhkaavat esimerkiksi epidemiat, aliravitsemus, väkivalta ja hyväksikäyttö. Juuri nyt maailman lapsia ja heidän tulevaisuuttaan uhkaa koronapandemia, jonka vuoksi miljoonien lasten koulunkäynti on keskeytynyt.

Käynnistä oma keräys ja auta nyt katastrofeista kärsiviä lapsia. Voit myös osallistua lahjoittamalla alla näkyviin keräyksiin.

Lähtemällä mukaan tuet humanitaarista työtämme, jotta voimme aloittaa tehokkaan avustustyön heti, kun katastrofi iskee ja apuamme tarvitaan. Toimimme yli 70 maassa ja olemme kriisin iskiessä usein paikalla jo valmiina. Turvaamme kriiseissä ja katastrofeissa lasten ja heidän perheidensä perustarpeet.

Toimitamme katastrofialueille hätäapuna muun muassa ruokaa, väliaikaissuojia, puhdasta vettä sekä hygieniatarpeita. Suojelemme lapsia ja perustamme väliaikaiskouluja aina kun mahdollista. Koulu tarjoaa lapsille mahdollisuuden turvalliseen arkirytmiin myös poikkeustilanteissa.

Olemme antaneet humanitaarista apua lapsille ja perheille, jotka ovat kärsineet esimerkiksi:

  • koronapandemiasta ja sen vaikutuksista
  • hirmumyrsky Idaista ja sitä seuranneista tulvista
  • Nepalin maanjäristyksistä
  • ebolasta ja sen vaikutuksista
  • Filippiinien Hayian-supertaifuunista
  • El Niñon aiheuttamista kuivuuksista Etiopiassa
  • Syyrian kriisistä ja joutuneet pakenemaan Jordaniaan
  • Itä-Afrikan ruokakriisistä
  • Myanmarin väkivaltaisuuksista ja joutuneet pakolaisleireille Bangladeshiin.

Katastrofeissa erityisen haavoittuvassa asemassa ovat perheistään eroon joutuneet, alle viisivuotiaat ja vammaiset lapset sekä teini-ikäiset lapset.

Parhaillaan autamme lapsia ja heidän perheitään koronapandemian keskellä. Ennaltaehkäisemme covid-19-tartuntoja muun muassa jakamalla tietoa ja hygieniatarvikkeita. Kartoitamme maatoimistojemme tarpeita reagoidaksemme pandemian leviämiseen nopeasti ja tehokkaasti. Varmistamme yhdessä opettajien, vanhempien ja terveydenhoidon ammattilaisten kanssa, että lapset saavat tarvitsemansa avun kriisin aikana. Tuemme lapsia ja heidän perheitään haavoittuvimmilla alueilla, esimerkiksi pakolaisleireillä ja slummeissa.

Tuemme lapsia myös useissa eteläisen Afrikan maissa, joissa kuivuudet ja taloudellinen epävarmuus ovat aiheuttaneet vakavan ruokapulan. Nigeriassa tuemme konfliktin jalkoihin jääneiden lasten varhaiskasvatusta. Lapset opiskelevat ulkoministeriön tukemissa varhaiskasvatuskeskuksissamme esikoulutasoisia aiheita, esimerkiksi aakkosia, lukuja ja vähän kirjoittamistakin. Samalla lapset saavat paikan, jossa he voivat olla turvassa ja leikkiä ikätoveriensa kanssa.

Ugandassa tuemme yhdessä Unicefin kanssa Etelä-Sudanista paenneiden lasten pääsyä varhaiskasvatukseen. Koulutamme varhaiskasvatuskeskusten opettajia ja tuemme heitä virallisen pätevyyden saamisessa. Vanhemmille tarjoamme tukea vanhempainryhmissä. Lisäksi korjaamme varhaiskasvatuskeskuksia sekä rakennamme mm. luokkahuoneita, vessoja ja leikkipaikkoja.

Etiopiassa tuemme aliravittujen 0–5-vuotiaiden lasten ja äitien hoitoa. Ulkoministeriön ja YK:n tuella koulutamme terveydenhuollon ammattilaisia ja hankimme terveyskeskuksiin mm. lääkkeitä ja ravintolisiä. Lisäksi jaamme tietoa puhtaan veden ja hygienian tärkeydestä sekä järjestämme ruokatarvikejakeluita Maailman ruokaohjelman (WFP) kanssa.

Jordaniassa järjestämme EU:n ja tyttösponsoriemme tuella lasten iltapäiväkerhotoimintaa Azraqin pakolaisleirillä. Keskuksissa Syyrian sotaa paenneet lapset voivat harrastaa musiikkia, kuvaamataitoa ja urheilua ja samalla oppia tärkeitä perustaitoja. Turvaamme erityisesti vammaisten lasten pääsyn keskuksiimme.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close