Kerätty yhteensä: {{dynamicProperties.raisedAmount | number:0}}

Miten lahjoituksesi auttaa?

10 € – opettajan paketti: tekstikirja, ohjekirja, liituja
15 € – tytöille ja naisille hygieniapaketti: kestositeitä, alusvaatteita, saippua, rasvaa, nenäliina, liinoja, kynsisakset, ämpäri, kassi
20 € – lisäravintoa 10 lapselle yhdeksi päiväksi
30 € – siemeniä viljeltäviksi; viljaa 5 kg, lehmänpapuja 5kg, vihanneksia
100 € – vakavasti aliravitulle lapselle energiapitoinen ruoka-aineseos kahdeksi kuukaudeksi
100 € – perustarvikkeet luokkaan: pulpetteja, tuoleja, liitutaulu, liitua, oppilaiden harjoittelutaulu
200 € – lapsiystävällinen tila: esim. nukkeja ja leluja 5–12-vuotiaille lapsille, muovailuvahaa, hyppynaruja, palloja, lentopalloverkkoja jne.

Keräyslupa: POL-2015-4693

Katastrofeissa lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. Heitä uhkaavat esimerkiksi epidemiat, aliravitsemus, väkivalta ja hyväksikäyttö.

Juuri nyt autamme lapsia, perheitä ja yhteisöjä Mosambikissa, Zimbabwessa ja Malawissa, joissa sadat tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa ja tarvitsevat kiireesti suojaa sekä ruokaa, puhdasta vettä ja terveydenhoitoa. Hirmumyrsky Idai on aiheuttanut alueella poikkeuksellisen suuret tuhot.

Käynnistä oma keräys ja auta nyt katastrofeista kärsiviä lapsia. Voit myös osallistua lahjoittamalla alla näkyviin keräyksiin.

Lähtemällä mukaan tuet humanitaarista työtämme, jotta voimme aloittaa tehokkaan avustustyön heti, kun katastrofi iskee ja apuamme tarvitaan. Toimimme yli 70 maassa ja olemme kriisin iskiessä usein paikalla jo valmiina. Turvaamme kriiseissä ja katastrofeissa lasten ja heidän perheidensä perustarpeet.

Toimitamme katastrofialueille hätäapuna muun muassa ruokaa, väliaikaissuojia, puhdasta vettä sekä hygieniatarpeita. Suojelemme lapsia ja perustamme väliaikaiskouluja. Koulu tarjoaa lapsille mahdollisuuden turvalliseen arkirytmiin myös poikkeustilanteissa.

Viime vuosina olemme antaneet humanitaarista apua lapsille ja perheille, jotka ovat kärsineet esimerkiksi:

  • Nepalin maanjäristyksistä
  • Filippiinien Hayian-supertaifuunista
  • El Niñon aiheuttamista kuivuuksista Etiopiassa
  • Syyrian kriisistä ja joutuneet pakenemaan Jordaniaan
  • Itä-Afrikan ruokakriisistä
  • Myanmarin väkivaltaisuuksista ja joutuneet pakolaisleireille Bangladeshiin.

Katastrofeissa erityisen haavoittuvassa asemassa ovat perheistään eroon joutuneet, alle viisivuotiaat ja vammaiset lapset sekä teini-ikäiset lapset.

Parhaillaan autamme hirmumyrsky Idain aiheuttamien tuhojen uhreja Mosambikissa, Malawissa ja Zimbabwessa. Lapset ja perheet tarvitsevat hätäapua: suojaa, ruokaa, puhdasta vettä ja terveydenhoitoa. Plan työskentelee erityisesti lastensuojelun turvaamiseksi sekä mahdollistaa lasten koulunkäynnin jatkumisen hätäaputoimien jälkeen.

Tuemme tällä hetkellä myös konfliktin jalkoihin jääneiden lasten varhaiskasvatusta Nigeriassa ja Ugandassa. Nigeriassa lapset opiskelevat ulkoministeriön tukemissa liikkuvissa varhaiskasvatuskeskuksissamme leikin kautta esikoulutasoisia aiheita, esimerkiksi aakkosia, lukuja ja vähän kirjoittamistakin. Samalla lapset saavat paikan, jossa he voivat olla turvassa ja leikkiä ikätoveriensa kanssa.

Ugandassa tuemme yhdessä Unicefin kanssa Etelä-Sudanista paenneiden lasten pääsyä varhaiskasvatukseen. Koulutamme varhaiskasvatuskeskusten opettajia ja tuemme heitä virallisen pätevyyden saamisessa. Vanhemmille tarjoamme tukea vanhempainryhmissä. Lisäksi korjaamme varhaiskasvatuskeskuksia sekä rakennamme mm. luokkahuoneita, vessoja ja leikkipaikkoja.

Etiopiassa tuemme aliravittujen 0–5-vuotiaiden lasten ja äitien hoitoa. Ulkoministeriön ja YK:n tuella koulutamme terveydenhuollon ammattilaisia ja hankimme terveyskeskuksiin mm. lääkkeitä ja ravintolisiä. Lisäksi jaamme tietoa puhtaan veden ja hygienian tärkeydestä sekä järjestämme ruokatarvikejakeluita Maailman ruokaohjelman (WFP) kanssa.

Jordaniassa järjestämme EU:n ja tyttösponsoriemme tuella lasten iltapäiväkerhotoimintaa Azraqin pakolaisleirillä. Keskuksissa Syyrian sotaa paenneet lapset voivat harrastaa musiikkia, kuvaamataitoa ja urheilua ja samalla oppia tärkeitä perustaitoja. Turvaamme erityisesti vammaisten lasten pääsyn keskuksiimme.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close